Gelaatsbescherming

Ogen zijn één van de meest kwetsbare zintuigen. Jaarlijks vinden in Nederland regelmatig oogongevallen plaats met blijvende schade, zoals het verlies van gezichtsvermogen. Oogbescherming is daarom van uiterst belang bij werkomgevingen waar ogen gevaar lopen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: splinters, spatten van zuren, lasers en hete vloeistoffen. Hoge kwaliteit oogbescherming is het beste te bereiken door het dragen van een veiligheidsbril en overige gelaatsbescherming.Oogbescherming is daarom van uiterst belang bij werkomgevingen waar ogen gevaar lopen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: splinters, spatten van zuren, lasers en hete vloeistoffen. Hoge kwaliteit oogbescherming is het beste te bereiken door het dragen van een veiligheidsbril en overige gelaatsbescherming.Het assortiment brillen biedt uitstekende

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Gelaatsbescherming

Onder persoonlijke beschermingsmiddelen valt ook de categorie gelaatsbescherming. In deze categorie vindt u onder meer veiligheidsbrillen, ruimzichtbrillen, gelaatsschermen, overzetbrillen en natuurlijk de benodigde accessoires voor gelaatsbescherming. Wij kunnen de meeste merken in de categorie gelaatsbescherming leveren en als u op zoek bent naar een specifiek product of merk kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Natuurlijk is het tijdens uw werkzaamheden belangrijk dat u veilig werkt. Zeker in werkomstandigheden waar de risico’s hoog zijn is het belangrijk dat u gebruik maakt van de allerbeste persoonlijke beschermingsmiddelen. Hieronder behoort natuurlijk ook de bescherming van het gelaat. Misschien zijn uw ogen voor uw gevoel wel de allerbelangrijkste onderdelen van uw lichaam. daarom koopt u bij ons uw veiligheidsbrillen en gelaatsbescherming.

Oogbescherming

Uw ogen kunnen op verschillende manieren gevaar lopen tijdens het werk. Natuurlijk zijn uw ogen kwetsbaar voor gevaren op het gebied van straling, denk hierbij aan infrarood of ultraviolet straling. Ook elektrische gevaren zijn een risico voor uw ogen, denk aan een licht of vlamboog. Chemische gevaren, denk aan zuren of oplosmiddelen die in uw ogen terecht komen. Thermische gevaren zoals hete vloeistoffen en vlammen en natuurlijk mechanische gevaren in de vorm van kleine of grote stofdeeltjes die in uw oog terecht komen. In deze gevallen is het belangrijk dat uw ogen goed beschermt zijn. Dit kan natuurlijk op verschillende manier en zijn erg afhankelijk van de plaats, omstandigheden en de materialen waar u mee moet werken.

De bekendste en veelal afdoende bescherming van uw ogen is natuurlijk de veiligheidsbril. Veiligheidsbrillen zijn er in allerlei soorten en maten. Niet alleen is het belangrijk dat uw ogen goed beschermd worden door de veiligheidsbril maar natuurlijk wilt u ook dat uw veiligheidsbril perfect zit en liefst ook lang meegaat. Daarom hebben wij een strakke selectie beschermingsbrillen met onder meer ruimzichtbrillen, veiligheidsbrillen op sterkte, kwaliteitsbrillen en ook goedkope veiligheidsbrillen in het assortiment zodat iedereen een voor goede en passende veiligheidsbril bij ons terecht kan.

Een veiligheidsbril is er in diverse kleuren, afhankelijk van waarvoor de bril gebruikt wordt kunt u donker, licht of ook geel glas hebben in uw veiligheidsbril. Ook hebben wij overzetbrillen, deze worden vaak gebruikt door brildragende mensen of bezoekers die (al dan niet tijdelijk) een veiligheidsbril dienen te dragen.

Ruimzichtbrillen of ook wel safety goggles zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en beschermen de ogen beter tegen met name spatten, gassen en stoffen. Een ruimzichtbril beschermd de ogen volledig. Een ruimzichtbril kan voorzien zijn van schuimrubberen afdichtingen, ventilatie en diverse soorten coatings. Dit alles is afhankelijk van de omgeving en de werkomstandigheden waarin de ruimzichtbril wordt gebruikt.

Gelaatsschermen

In ons assortiment persoonlijke beschermingsmiddelen zitten ook artikelen die specifiek gericht zijn op gehele gelaatsbescherming. Een gelaatsscherm is een doorzichtig scherm die niet alleen de ogen maar het volledige gezicht beschermd tegen de gevaren die je tegen kunt komen op de werkvloer. Met een gelaatsscherm beschermd u uw gezicht tegen met name: rondvliegende deeltjes, rondspattende chemicaliën of schoonmaakmiddelen.

Een gelaatsscherm is in verschillende vormen en materialen te verkrijgen. Denk aan een gelaatsscherm van acetaat of polycarbonaat maar ook een gelaatsscherm van draadgaas is te verkrijgen.

Belangrijk is natuurlijk dat een gelaatsscherm licht is van gewicht. Sommige van de gelaatsschermen kunt u los dragen, andere moeten bevestigd worden aan een veiligheidshelm. Ook is het belangrijk dat het gelaatsscherm nergens aansluit op het gezicht en natuurlijk goed doorzicht is waardoor het geen belemmering vormt bij uw werkzaamheden.

Belangrijk om te weten bij het kopen van een gelaatsscherm zijn natuurlijk de verschillende materialen en waar ze het meest geschikt voor zijn. Wij hebben deze voor u op een rijtje gezet:

-          Polycarbonaat is slagvast en altijd van hoogwaardige kwaliteit op het gebied van zicht

-          (Cellulose)acetaat is belangrijk door de hoge zuurbestendigheid

-          Diverse kleurtinten voor bijvoorbeeld Uv-licht of zonlicht

-          Goud bedampte schermen voor stralingshitte

-          Gaasschermen voor werkzaamheden in bosbouw, houtverwerking en dergelijke werkzaamheden

-          Elektriciteitsschermen beschermen tegen elektrische boogontladingen.

In onze webshop vindt u de belangrijkste artikelen op het gebied van gelaatsbescherming terug. En natuurlijk kunt u voor uw vragen altijd bij ons terecht. Onze product specialisten zullen u voorzien van advies op maat!