Hoofdbescherming

Bij het werken in risicovolle omgevingen is de kans op hoofdblessures groot. Daarom is hoofdbescherming uiterst belangrijk. Op de meeste bouwterreinen is hoofdbescherming zelfs verplicht. Hoofdletsel kan ontstaan door bijvoorbeeld hangende/zwaaiende-, (om)vallende- of wegschietende voorwerpen, dan wel door het stoten van het hoofd. Het dragen van de juiste veiligheidshelm zorgt voor optimale hoofdbescherming en verkleint de kans op hoofdletsel.

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

16 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hoofdbescherming

Natuurlijk is uw hoofd een kwetsbaar onderdeel van uw lichaam. Daarom is juist hoofdbescherming een van de belangrijkste persoonlijke beschermingsmiddelen die u maar kunt bedenken. Een goede veiligheidshelm beschermd uw hoofd voor de gevaren op de werkvloer en moet natuurlijk ook prettig zitten op uw hoofd. Hierbij is ook het gewicht van een veiligheidshelm erg belangrijk. Wij hebben voor u een selectie van de beste veiligheidshelmen op onze webshop. En met deze veiligheidshelmen hebben wij de meest complete selectie veiligheidshelmen waardoor u altijd een perfecte helm kunt vinden.

Veiligheidshelmen, stootcaps en laspetten

Niet alleen veiligheidshelmen bieden bescherming aan het hoofd. Hoofdbescherming is er bijvoorbeeld ook in de vorm van stootcaps of laspetten die vooral bij specifieke werkzaamheden gebruikt worden. Ook hebben wij goedkope veiligheidshelmen in het assortiment, gericht op bijvoorbeeld opzichters die hun veiligheidshelm slechts even dragen als ze daadwerkelijk de werkvloer opgaan.

Ook kunnen veiligheidshelmen voorzien worden van een logo of bedrukking echter moet de bedrukking voor op een helm een zogeheten tampondruk of een speciale helmsticker zijn. Dit zodat het soms gevoelige materiaal van de veiligheidshelm niet aangetast wordt en de bescherming van uw hoofd dus altijd optimaal blijft.

Europese normen voor veiligheidshelmen

De belangrijkste normeringen van een veiligheidshelm zijn vastgesteld volgens Europese normen. Wij hebben deze normen voor u op een rijtje gezet:

-          De EN 812 normering, dit is de norm waar onder andere stootcaps of stootpetten in vallen

-          De EN 397 normering, dit is de norm voor normale veiligheidshelm. Onder meer de MSA V-gard helm heeft deze normering

-          De EN 14052 normering, dit is de norm voor veiligheidshelmen met een specifiek verhoogd beschermingsniveau

-          De EN 50365 normering, dit is de normering die specifiek is gericht op werkzaamheden bij laagspanningsinstallaties

-          De EN 12492 normering, dit is de norm die gebruikt wordt bij veiligheidshelmen voor bergbeklimmers

-          De EN 443 normering, dit is de norm die gebruikt wordt voor veiligheidshelmen die gebruikt worden door de brandweer.

Soorten veiligheidshelmen

Er zijn natuurlijk allerlei verschillende soorten veiligheidshelmen, denk aan verschillende eisen en vereisten waar een helm aan onderhevig is, de materialen waar de helm van gemaakt is maar ook de levensduur van een veiligheidshelm is uitermate belangrijk.

Natuurlijk is een veiligheidshelm meer dan alleen een bouwhelm. Het is belangrijk dat de helm comfortabel en natuurlijk ok vast op het hoofd staat. De oorspronkelijke bouwhelm biedt voldoende bescherming bij bijvoorbeeld het stoten van het hoofd of vallende objecten. Ook kunt u kiezen voor een helm met korte klep. De MSA 520 Linesman is hier een goed voorbeeld van. Door de verkorte klep wordt uw zichtveld niet of nauwelijks belemmerd, iets dat prettig kan zijn als u regelmatig naar boven moet kijken. Een lichtgewicht veiligheidshelm is prettig, hierdoor heeft u minder last van vermoeidheid van het dragen van de helm en heeft u minder snel de neiging de helm af te zetten. De KASK veiligheidshelmen die wij in het assortiment hebben zijn bijvoorbeeld lichtgewicht veiligheidshelmen.

Lichtgewicht KASK veiligheidshelmen

Met de veiligheidshelmen van KASK bieden wij een unieke veiligheidshelm die extreem licht is van gewicht en perfect aanvoelt qua draagcomfort. KASK is een merk dat met name bekend is geworden in de klimsport en daarvan zijn nu ook veiligheidshelmen geproduceerd. De KASK veiligheidshelmen kunnen wij uit voorraad leveren en hebben wij in verschillende modellen in onze showroom op voorraad.

Helm Sets

U kunt uw veiligheidshelm uitbreiden met oordkappen en een bril die in sommige gevallen daadwerkelijk vastgekoppeld kunnen worden aan de bouwhelm. Hiermee kunt u een complete set samenstellen voor de optimale hoofdbescherming, gelaatsbescherming gehoorbescherming en oog bescherming. Ook zijn sommige veiligheidshelmen standaard voorzien van een uitschuifbare veiligheidsbril. De Auboueix veiligheidshelm Iris 2 is een goed voorbeeld van een dergelijke helm.

Comfortabele veiligheidshelm

Een veiligheidshelm kan op verschillende manieren vastgezet worden op uw hoofd. Helmen met een schuifverstelling maar ook middels een draaiknopverstelling. Met het draaiknop systeem draait u de veiligheidshelm aan tot deze strak genoeg zit waarna de helm niet meer van uw hoofd kan vallen. Wij hebben veiligheidshelmen van onder meer het merk KASK, 3M Peltor, UVEX, MSA en Auboueix in ons assortiment met diverse modellen. Hierdoor kunt u altijd verzekerd zijn van de beste bescherming, de beste kwaliteit, het beste comfort en natuurlijk de beste prijs voor uw hoofdbescherming.

Stootpetten

Een stootpet mag gebruikt als er geen risico is op vallende objecten. Zoals de naam al suggereert beschermt een stootcap het hoofd voornamelijk tegen stoten. Zodra er risico is op vallende objecten is het dragen van een bouwhelm of veiligheidshelm verplicht. Stootcaps kunnen eenvoudig gepersonaliseerd worden. Uw logo kan op de stootpet bedrukt worden. Als u uw stootcap wilt voorzien van uw logo dan kunt u dit altijd bij ons aanvragen.

Laspetten

Een laspet wordt meestal gedragen onder lashelm. De Laspetten moeten natuurlijk comfortabel zijn en vlamvertragend zijn. En natuurlijk moet een laspet lang meegaan. Wij hebben Kromer laspetten in ons assortiment die in verschillende maten te verkrijgen zijn.