Werkhandschoenen

Uiteraard hebben wij voor alle vakgebieden de juiste werkhandschoenen in huis. En als u op zoek bent naar een specifiek merk, model of type werkhandschoen of niet zeker weet welke handschoen voor u en uw werkzaamheden het beste is kunt u altijd contact met ons opnemen en dan zal onze productspecialist u zo goed mogelijk helpen om het perfecte paar werkhandschoenen uit te zoeken. En, niet onbelangrijk natuurlijk, voor de gunstigste prijs. Want ook daarvoor kunt u bij ons terecht!

Producten 1-24 van 96

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 96

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bij bijna alle werkzaamheden maakt u gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Een van de meest gebruikte PBM is de werkhandschoen. Werkhandschoenen zijn in allerlei soorten, maten en vormen te verkrijgen. En niet alleen zorgen werkhandschoenen voor bescherming bij uw werk, ook kunnen werkhandschoenen bijvoorbeeld beschermen tegen temperaturen, water en wind en allerlei vormen van weerstand waar uw handen aan onderhevig zijn. En in ieder vakgebied zijn weer andere werkhandschoenen of merken werkhandschoenen populair. Denk bijvoorbeeld aan een stratenmaker of hovenier die graag vertrouwde Prevent handschoen of de Showa 310 werkhandschoen gebruikt bij zijn werkzaamheden. U vindt iedere handschoen die u nodig hebt bij ons in het assortiment. En natuurlijk staan onze productspecialisten bij vragen voor u klaar. Heeft u aantallen nodig? Dan bieden wij u graag de scherpste prijzen!

Bij werkhandschoenen wordt veel gebruik gemaakt van bepaalde materialen. Veel gebruikt in de werkhandschoenen is bijvoorbeeld Leer. Maar ook latex, katoen, rubber, Neopreen, NBR, PVC en nitril zijn veel gebruikte materialen voor werkhandschoenen. Onder werkhandschoenen vindt je veel verschillende soorten en typen. Chemisch bestendige handschoenen, winter werkhandschoenen, snijbestendige handschoenen, waterbestendige handschoenen en zo zijn er veel verschillende soorten. Om te ontdekken welke handschoen de beste handschoen is voor u en uw werkomgeving is het goed om te weten wat welke handschoenensoort nu eigenlijk voor eigenschappen heeft.

Merken werkhandschoenen

Natuurlijk zijn er ook op het gebied van werkhandschoenen veel verschillende merken te vinden. Veelal heeft ieder merk zijn eigen specialisme of model waar ze bekend mee geworden zijn. Bekende merken onder werkhandschoenen zijn bijvoorbeeld: Showa, Ejendals Tegera, ATG, Ansell, BullFlex, Oxxa, maar ook minder bekende of import merken als M-safe, My-T-Gear, Maxi-Tech en Sacobel zijn welbekend in de werkhandschoenenmarkt. Wij hebben verschillende merken waar we sterk in zijn op voorraad en kunnen buiten ons assortiment ook de meeste overige merken voor u bestellen.

Werkhandschoenen worden onderverdeeld in diverse categorieën waar vaak al een beetje aan te zien is in welke vakgebieden die werkhandschoenen het best te gebruiken zijn.

Montagehandschoenen

Als u werkzaamheden hebt waarbij u een zekere mate van bescherming nodig hebt maar toch vingergevoeligheid wilt behouden dan kunt u het beste montagehandschoenen gebruiken. Dunne werkhandschoenen die soms voorzien zijn van nopjes voor extra grip, denk hierbij aan de bekende ATG werkhandschoenen. Of een schilder die simpelweg zijn handen en verwerk wil beschermen en daarbij gebruik maakt van de dunne maar sterke Ansell Hy-flex 11-800 werkhandschoen.

Lashandschoenen

Natuurlijk is het bij een lashandschoen uitermate belangrijk dat uw handen beschermd worden tegen de thermische gevaren die het werk met zich meebrengt, hitte en/of vuur. Daarbij moeten lashandschoenen ook voldoen aan een bepaalde schuur en scheurweerstand. De beste lashandschoenen in ons assortiment zijn de Zwarte lashandschoen en de Golden Welder. Uiteraard is dit weer afhankelijk van de laswerkzaamheden die u uitvoert. Bij het tig lassen is de Force Tig lashandschoen een zeer populaire en kwalitatief goede werkhandschoen.

Lederen werkhandschoenen

Lederen of leren werkhandschoenen zijn vaak sterke werkhandschoenen voor grovere werkzaamheden. Bekende handschoenen in deze categorie zijn de Amerikaantjes, De Tropic handschoenen en natuurlijk chauffeurshandschoenen.  In de categorie lederen werkhandschoenen is er echter ook veel verschil te ontdekken. Dit heeft met name te maken met de verschillende, breed uiteenlopende werkzaamheden waarbij lederen werkhandschoenen worden gebruikt. De handschoenen kunnen van verschillende leersoorten worden gemaakt en elke leersoort heeft zijn eigen kwaliteiten.

Rundleer

Een zeer slijtvast, scheurbestendig en stug leer dat tegen een stootje kan. Deze leersoort houdt vocht behoorlijk goed tegen. Uit koeienhuiden halen we het dikste leer, waardoor het vooral geschikt is voor werkhandschoenen die in zwaardere werkzaamheden aan grote slijtage worden blootgesteld.

Varkensleer

Varkensleer “ademt” door de kleine gaatjes die achterblijven als het haar van het varken wordt verwijderd. Echter houdt een varkensleren werkhandschoen geen vocht tegen. Wel is varkensleer soepel waardoor het nog wel eens gebruikt wordt in lederen montagehandschoenen.

Geitenleer

Een zeer soepel en slijtvast leer. Een geitenhuid is vaak wat dunner en uitstekend geschikt voor handschoenen die een hoge mate van vingergevoeligheid moeten hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan specifieke tig lashandschoenen. Ook is een werkhandschoen van geitenleer goed bestand tegen vocht doordat geitenleer vet bevat. natuurlijk vet bevat.

Nerf- of splitleer

Nerfleer is de bovenkant van het leer - het gladde oppervlak. Splitleer is de onderkant van het leer en het resultaat van het splijten van het leer in de lengterichting. Het leer krijgt zo een oneven, ruw oppervlak dat voor goede grip zorgt. Splitleer is poreuzer en biedt absoluut niet de bescherming tegen vocht die nerfleer heeft. Rundersplitleer wordt o.a. gebruikt voor lashandschoenen, omdat het beter beschermt tegen hitte dan nerfleer.

Snijbestendige handschoenen

Bij sommige werkzaamheden loopt u risico op snijwonden in uw handen. Hiervoor zijn een breed scala aan werkhandschoenen ontwikkelt. ATG heeft hierin een breed assortiment snijbestendige werkhandschoenen. Ook de bekende Teaki5 is hiervan een goed voorbeeld. Of voor slagers en slachters een maliënkolder handschoen van metalen ringetjes die de hand beschermd.

Chemisch bestendige handschoenen

Chemisch bestendige handschoenen moeten aan diverse voorwaarden voldoen doordat er met chemicaliën wordt gewerkt die de hand en huid aan kunnen tasten. PVC werkhandschoenen, Latex werkhandschoenen van bijvoorbeeld het merk Ansell. of NBR werkhandschoenen. zijn werkhandschoenen die in deze categorie te vinden zijn.

Latex en Vinyl werkhandschoenen

Werkhandschoenen die veel gebruikt worden in bijvoorbeeld de medische wereld, tandartsen, farmaceutische industrie en de foodindustrie maar ook werkhandschoenen voor Schoonheidssalons en nagelstylisten maken vaak gebruik van dunne latex handschoenen. Deze werkhandschoenen zijn vaak per doos van 50 of 100 te verkrijgen en worden na een keer dragen weggegooid. Ansell is een merk dat erg bekend is in deze werkhandschoenen.

Buiten de bekende merken als ATG, Ansell, Oxxa, M-safe, Ejendals Tegera, My-T-Gear hebben wij nu ook de nieuwe, kwaliteitshandschoenen van Bull in het assortiment. De Bull Flex Premium Quality Gloves. Dit is een strakke selectie montagehandschoenen die in uiteenlopende vakgebieden en situaties gebruikt kunnen worden. Onder meer een dunne PU gecoate werkhandschoen, een snijbestendige werkhandschoen en een grip werkhandschoen. Hierin vind u ook een waterdichte thermo handschoen en de Bull Thermo winterhandschoen.

Uiteraard hebben wij voor alle vakgebieden de juiste werkhandschoenen in huis. En als u op zoek bent naar een specifiek merk, model of type of niet zeker weet welke handschoen voor u en uw werkzaamheden het beste is kunt u altijd contact met ons opnemen en dan zal onze product specialist u zo goed mogelijk helpen om het perfecte paar werkhandschoenen uit te zoeken. En, niet onbelangrijk natuurlijk, voor de gunstigste prijs. Want ook daarvoor kunt u bij ons terecht!