Werkschoenen

Werkschoenen zijn een onmisbaar onderdeel van de dagelijkse uitrusting op de werkvloer. Wij hebben een groot assortiment werkschoenen verdeeld in sportieve werkschoenen, dames werkschoenen, lage en hoge modellen veiligheidsschoenen maar ook specifieke werkschoenen met een ritssluiting of veiligheidsschoenen met een BOA sluiting. Ook instapschoenen kunt u bij ons bestellen. 

Producten 1-24 van 258

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 258

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Werkschoenen

Werkschoenen zijn er in alle soorten en maten. Hier, op werkgoed.nl hebben wij voor u een selectie gemaakt van ons assortiment werkschoenen waarmee wij voor elk vakgebied en elke situatie de juiste werkschoen voor u kunnen leveren. Onder meer hoge werkschoenen, lage werkschoenen, sportieve werkschoenendames werkschoenen, werklaarzen en instap werkschoenen kunt u bij ons vinden. 

Zoals u begrijpt moeten veiligheidsschoenen voldoen aan een bepaalde normering. Veelal bestaat er wat onduidelijkheid over welke normering uw werkschoen nu daadwerkelijk nodig heeft voor het werk wat u doet. De meest voorkomende normering in Nederland is de S3 veiligheidsnormering. Om u een beeld te geven wat de normering van uw veiligheidsschoen inhoudt hebben wij voor u een beknopte uitleg over normeringen en de bijbehorende werkschoenen.

Allereerst is het van belang te weten dat een goede werkschoen voldoet aan een CE-keurmerk, hiermee voldoen ze aan Europese regelgeving. Verder voldoet een werkschoen ook altijd aan de EN345 normering. Dit is de Europees bepaalde norm waarbinnen de beschermingsniveaus van veiligheidsschoenen voldoen.  Wij hebben de bekendste en meest voorkomende normeringen van de EN345 norm voor u op een rij gezet:

De basis normering voor een werkschoen is SB, dit staat ook letterlijk voor Safety Base. Deze schoenen hebben een veiligheidsneus van staal. (Tegenwoordig zijn er ook veel werkschoenen waarbij het staal vervangen is door bijvoorbeeld aluminium, composiet of zelfs glasvezel met dezelfde (of zelfs meer kracht) als staal)

S1 normering

Veiligheidsschoenen met een S1 normering voldoen aan de eisen van: een gesloten hiel, een stalen neus, antistatisch en energieopname in de hak. Deze werkschoenen zijn geschikt in droge werkomstandigheden en zijn vaak ademend en flexibel.

S1P normering

De S1P normering is eigenlijk hetzelfde als de S1 normering alleen is de werkschoen bij S1P ook voorzien van een stalen of kevlar antiperforatie tussenzool. Met deze werkschoenen kunt u dus ook uit de voeten kunt in een omgeving waar u kans loopt op scherpe voorwerpen te stappen. Onder meer van Sixton, Cofra en Monitor vindt u werkschoenen met een S1P normering op onze website.

S2 normering

Veiligheidsschoenen met een S2 normering kunnen gebruikt worden in vochtige omstandigheden of werkomstandigheden waar het eventueel vochtig zou kunnen worden. De eisen bij een S2 normering zijn hetzelfde als S1 met het verschil dat de werkschoenen een verhoogde weerstand hebben tegen het binnendringen van vuil of water. Echter zijn de schoenen met S2 niet waterdicht en ontbreekt bij de S2 normering ook de antiperforatie tussenzool waardoor uw voeten nog steeds kwetsbaar blijven in een werkomgeving waar scherpe materialen liggen. Werkschoenen met een S2 normering worden veel gebruikt in bijvoorbeeld de foodsector. Van het merk Cofra hebben wij een Cofra Cadmo als S2 werkschoen. 

S3 normering

De S3 veiligheidsnormering is de meest voorkomende normering bij veiligheidsschoenen in Nederland. De S3 normering is ook de normering met de meest uitgebreide hoeveelheid veiligheidsaspecten. Hetzelfde als de S2 normering maar uitgebreid met een antiperforatiezool van bijvoorbeeld staal of kevlar, vuil en waterafstotend, een gesloten hiel, schokabsorberend, antistatisch en een veiligheidsneus. Een hele mond vol en dus eigenlijk een combinatie van alle drie voorgaande normeringen samen. De meeste van de werkschoenen die u in onze webshop vindt zijn dan ook S3 genormeerd. Een voorbeeld van een werkschoen met S3 normering is de Steel Blue Parkes Zip Sand.  

S4 normering

De S4 normering is de normering die eigenlijk het minst voorkomt. S4 en S5 zijn uitsluitend weggelegd voor werklaarzen of kaplaarzen. Een S4 genormeerde werklaars is een S1 normering met als toevoeging een vloeistofbestendige basis van veelal kunststof of rubber. Ook voorzien van een veiligheidsneus maar geen antiperforatie zool. Deze laarzen zijn waterdicht en bestendig tegen bacteriën en worden dan ook, evenals de S2 werkschoenen het meest gebruikt in de foodsector.

S5 normering

Een S5 normering is eigenlijk hetzelfde als een S4 normering alleen is er bij S5 ook sprake van een antiperforatie veiligheidszool. Deze kaplaarzen zijn uit een geheel geperst, waterdicht en voorzien van een oliebestendige loopzool. S5 werklaarzen kunt u allemaal vinden bij Werkgoed. 

Dit zijn de basisnormeringen van veiligheidsschoenen. Verder zijn er nog toevoegingen op deze normeringen zoals bijvoorbeeld de term ESD of SRC of HRO. Ook daarin kunnen wij u helpen.

ESD staat voor Electrostatic Discharche, elektrische ladingen worden via de zool nauwkeurig gecontroleerd en weggeleid.

HRO staat voor Heat Resistant Outsole, de loopzool is gedurende 60 seconden contact bestand tegen een hitte tot 300 graden Celsius.

SRC maakt dat de werkschoenen een verhoogde slipweerstand hebben op vochtige of olieachtige ondergronden.

GTX staat voor Gore-tex. Werkschoenen met Gore-tex voering zijn waterdicht en ademend. Onder meer lowa werkschoenen zijn veelal voorzien van GTX of Gore-tex.

Merken

Werkgoed heeft een groot assortiment niet alleen qua werkschoenen maar ook qua merken van werkschoenen. Uiteraard kunnen wij de bekende merken als Redbrick, Emma, Bata en Atlas leveren. Hiervoor kunt u altijd uw aanvragen doen, telefonisch of per email. De merken waar wij sterk in zijn hebben wij voor u uitgestald in onze digitale showroom. Dit zijn onder meer de werkschoenen merken als: Sixton, Cofra, Elten, Steelblue, Lowa en ons eigen merk Monitor veiligheidsschoenen.