Veiligheidshelmen

Veiligheidshelmen zijn uitermate belangrijk bij het uivoeren van uw werkzaamheden waar hoofbescherming noodzakelijks is. Door het dragen van een veiligheidshelm kun je hoofdletsel voorkomen. Hoofdletsel kan ontstaan door vallende, omvallende of wegschietende voorwerpen, door het stoten van het hoofd, maar ook (vloei)stoffen kunnen hoofdletsel veroorzaken. Door het dragen van een veiligheidshelm wordt in veel gevallen ernstig hoofd- en/of hersenletsel voorkomen. Het dragen van een helm is niet gebonden aan beroepen maar afhankelijk van de risico’s op de arbeidsplaats.

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Veiligheidshelmen

Veiligheidshelmen zijn onmisbaar op de werkvloer waar kans is op hoofdletsel. Natuurlijk is hoofdbescherming een van de belangrijkste vormen van persoonlijke beschermingsmiddelen. Door de juiste hoofdbescherming blijft u altijd veilig op de werkvloer. Hoofdletsel kan ontstaan door vallende, omvallende of wegschietende voorwerpen, door het stoten van het hoofd, maar ook (vloei)stoffen kunnen hoofdletsel veroorzaken. Door het dragen van een veiligheidshelm wordt in veel gevallen ernstig hoofd- en/of hersenletsel voorkomen. Het dragen van een helm is niet gebonden aan beroepen maar afhankelijk van de risico’s op de arbeidsplaats.

Het dragen van een veiligheidshelm is verplicht

  • Op plaatsen waar dit door middel van een bord staat aangegeven
  • Waar een verhoogde kans bestaat op stoten of bekneld raken van het hoofd
  • Waar de kans bestaat getroffen te worden door vallende en/of wegvliegede voorwerpen

Europese normen voor veiligheidshelmen

De belangrijkste normeringen van een veiligheidshelm zijn vastgesteld volgens Europese normen. Hieronder deze normen voor u op een rijtje:

  • De EN 812 -> dit is de norm waar onder andere stootcaps of stootpetten in vallen
  • De EN 397 -> dit is de norm voor de normale veiligheidshelm. Bijv. de MSA V-gard helm
  • De EN 443 -> dit is de norm die gebruikt wordt voor helmen die door de brandweer gebruikt worden
  • De EN 14052 -> dit is de norm voor veiligheidshelmen met een specifiek verhoogd beschermingsniveau
  • De EN 50365 -> dit is de normering die specifiek is gericht op werkzaamheden bij laagspanningsinstallaties
  • De EN 12492 -> dit is de norm die gebruikt wordt bij veiligheidshelmen voor bergbeklimmers

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten veiligheidshelmen verkrijgbaar. Je spreek van verschillende eisen en vereisten van een helm, de materialen maar ook de levensduur van een veiligheidshelm is erg belangrijk. In ons assortiment hebben wij onder ander: licht gewicht veiligheidshelmen, helm sets & comfortabele veiligheidshelmen. Daarnaast kan je natuurlijk ook gebruik maken van stootpetten & laspetten.

Helm sets

Bij veel werkzaamheden wordt er ook gebruik gemaakt van oorkappen, veiligheidsbrillen of vizieren. U kunt u helm daar mee uitbreiden en in sommige gevallen kunnen deze ook vastgekoppeld worden aan uw bouwhelm. Hierdoor kunt u uw set samenstellen om naast de optimale hoofdbescherming ook de gelaatsbescherming, gehoorbescherming en oogbescherming te verzorgen. Ook zijn sommige veiligheidshelmen standaard voorzien van een uitschuifbare veiligheidsbril. Neem bijv. De Auboueix veiligheidshelm Iris 2.

Wij hebben onder andere de licht gewicht veiligheidshelm Kask in ons assortiment. Maar daarnaast ook de merken: 3M Peltor, UVEX, MSA & Auboueix. Deze zijn beschikbaar in verschillende modellen. Bent u op zoek naar de beste helm en de beste prijs kunt u altijd contact opnemen met één van onze productspecialisten.